Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Enschede, hoofdvestiging Zwartsluis

Waarom stucen een goede keuze is en de voordelen ervan

Redactie enschede-stukadoor.nl, 19 augustus 2024
Aanbrengen van stuc op een bruine ondergrond.
Voor persoonlijk advies en meer informatie over de voordelen van stucwerk kunt u bellen met de stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf.

Bij het verfraaien van de muren van uw nieuwe woning kunt u overwegen om te stucen. Wat zijn de redenen achter de populariteit van stucen en wat zijn de voordelen ervan?Hier verneemt u alles over stucen, waarom het zo populair is en wat de voordelen zijn.

Een beknopte uitleg van stucwerktechnieken

Bij het stucen wordt er een dunne laag pleister aangebracht door de stukadoor op de muur. Het afwerken van het plafond kan ook worden gedaan door middel van stucwerk in diverse vormen. De meest herkenbare vorm van stucwerk is vlak stucwerk.

De muur krijgt een gelijkmatige afwerking van de stukadoor. Als er beschadigingen zijn, repareert de stukadoor deze. Dit is mogelijk voor de complete muur, maar ook op specifieke plekken met kleine beschadigingen.

Waarom stucen zo populair is in Enschede

Stucen staat bovenaan als het gaat om het renoveren van muren en plafonds. Dit komt doordat stucwerk een snel en handig middel is om een ruimte direct te verfrissen met minimale aanpassingen. Het is een betaalbare keuze waarbij u kunt profiteren van een schitterend slotstuk.

Stucen is mogelijk in verschillende varianten, waardoor het breed inzetbaar is. Glad stucwerk, gekorreld stucwerk, structuurstucwerk en gepatineerd stucwerk zijn beschikbaar bij verschillende stukadoors. Vraag de vakman of decoratief stucwerk gerealiseerd kan worden voor uw renovatieproject.

Stucen past bij alle soorten woningen. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatiewoningen is stucwerk mogelijk. Het is zelfs mogelijk om stucwerk op een buitenmuur te laten doen.

Stucwerk is een duurzame optie om uw muur te herstellen; het blijft lang goed en is makkelijk te onderhouden en repareren. Kleine reparaties kunnen zelfs thuis zelf worden uitgevoerd met behulp van vulmiddelen. Dankzij de geluiddempende en brandvertragende eigenschappen van stucwerk, kunt u veilig en comfortabel wonen.

Een uitgebreide blik op stucen: waarom het zo aantrekkelijk is

Het afwerken van woningen met stucwerk is een veelgevraagde keuze. Wat zijn de voordelen van stucen in de praktische zin?Bekijk hieronder de voornaamste voordelen van stucwerk.

Een gunstig aspect van stucen is dat het kan bijdragen aan het stabiliseren van de muren in uw woning. Bij het opknappen van oude woningen komt het soms voor dat een gedeelte van de muren niet recht staat. Het feit dat de muur niet recht staat, is niet alleen een visueel probleem, maar kan ook de draagkracht ervan verminderen.

Door stucwerk toe te passen worden deze muren weer mooi en stabiel gemaakt. Dit geldt vooral voor draagmuren, die na verloop van tijd een deel van hun draagcapaciteit kunnen verliezen. Stucen is een effectieve manier om extra stabiliteit toe te voegen.

Oudere betonnen muren kunnen profiteren van stucen als renovatieoptie. Deze wanden zijn doorgaans extreem poreus en nemen veel vocht op. Dit kan ongewenst zijn als u bijvoorbeeld de muur wilt schilderen, aangezien dit strepen op de muur kan veroorzaken.

Door te stucen kunt u dit probleem vermijden. Bij het stucen van de betonnen muur wordt er een nieuw oppervlak gecreëerd dat eenvoudig te verven of te behangen is. Als u de verf aanbrengt op een gestucte muur zal deze langer en beter blijven zitten.

Met het aanbrengen van een bepaald type stucwerk op de buitenmuur, creëert u een extra isolatielaag voor de woning. Op deze manier blijft u lekker warm in de wintermaanden. Door isolatie te integreren met stucwerk, maakt u wellicht aanspraak op een subsidiebedrag.

Neem contact op met de stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Stucen is een gewilde en betaalbare keuze om uw muur te behandelen. Er zijn diverse stijlen waarin stucwerk naar uw eigen stijl kan worden aangebracht. Dit groene alternatief voegt niet alleen esthetiek toe aan uw huis, maar kan ook de veiligheid ervan verbeteren.

Bent u geïnteresseerd en wilt u extra details ontvangen?Neem gerust contact op met de vakmensen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf. Zij zijn beschikbaar om gecontacteerd te worden via 085 106 1429.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1429 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.