Zo repareert u kleine beschadigingen aan uw stucwerk met vulmiddel

Muren die zijn voorzien van stucwerk vormen een ideale basis om te schilderen of te behangen. Het is mogelijk dat grote temperatuurverschillen in de muur kunnen resulteren in scheurtjes in het stucwerk na verloop van tijd, wat niet gewenst is. U kunt zelf aan de slag met het repareren van de scheurtjes in het stucwerk. In deze blog worden tips en trucs gedeeld die u helpen bij het herstellen van uw muren.

Een bekende methode om kleine beschadigingen in het stucwerk te repareren, is door vulmiddel te gebruiken. Er zijn diverse soorten vulmiddelen verkrijgbaar, die elk geschikt zijn voor verschillende klussen en voorkeuren. Ontdek hier meer over de beschikbare opties van vulmiddelen en hoe u ze gemakkelijk kunt inzetten om uw stucwerk te herstellen.

Er zijn meerdere varianten van vulmiddelen, bijvoorbeeld in poedervorm, kant-en-klaar, sterk of flexibel. Bezoek de bouwmarkt of een stukadoor voor advies over de optimale optie. Het is slim om ruim in te kopen gezien het moeilijk in te schatten is hoeveel product u nodig zult hebben.

Vulmiddel is ideaal als u lokale kleinere beschadigingen aan het stucwerk wilt repareren. Voor u begint met de reparatie, moet u de beschadiging voorbereiden door afbladderende verf of uitstekende kalk rondom de scheur te verwijderen. Een plamuurmes is geschikt voor deze specifieke taak.

Een handige suggestie is om smalle scheurtjes iets dieper uit te schrapen. Hiervoor kunt u een V-vormige verfkrabber gebruiken. Deze werkwijze zorgt ervoor dat het vulmiddel zich goed kan hechten aan het oppervlak!Belangrijk is om ervoor te zorgen dat de aangrenzende ruimte van de scheur goed schoon is door ontvetting en stofvrij te maken.

Als u de beschadiging een klein beetje nat spuit, zal het vulmiddel beter hechten omdat de muur minder “zuigt”. Indien u het type vulmiddel dat u hebt gekocht in aanmerking neemt, maakt u dit klaar voordat u de scheur vochtig maakt. Daarmee bent u helemaal klaar om meteen te beginnen.

Voor het opvullen van de scheur is een plamuurmes het beste gereedschap om vulmiddel aan te brengen. Door het mes netjes langs de muur te bewegen, vult u de scheur geleidelijk aan met vulmiddel. Zodra de scheur is gevuld met vulmiddel, dient u het overtollige direct te verwijderen.

Het vulmiddel zal op deze manier keurig opdrogen. Wees op uw hoede; vulmiddel kan krimpen tijdens het drogen. Wellicht moet u de scheur 2 á 3 keer bijwerken.

Als alles goed gedroogd is, kunt u de laatste oneffenheden wegschuren totdat de muur weer mooi egaal is. Tip: vulmiddel kan soms anders drogen dan de rest van het pleisterwerk. Wanneer u van plan bent de muur opnieuw te verven, kan het gebeuren dat de verf anders uitslaat. Informeer bij een stukadoor voor de beste optie.

Laat pleister uw stucwerk weer stralen

Het gebeurt weleens dat uw stucwerk op veel verschillende plekken in de muur behoorlijk beschadigd is. In dat geval is het handig om een dunne nieuwe pleisterlaag over de gehele muur aan te brengen. Voor dit type werkzaamheden komt pleister in poedervorm goed van pas.

Door de stappen te volgen, kunt u zelf het pleister maken voor op de muur. Let goed op de instructies en zorg ervoor dat u de correcte verhoudingen water, poeder, etc. gebruikt, om te voorkomen dat er klonten ontstaan en het pleister er goed uitziet op de muur. Zo behoudt het pleister zijn goede uiterlijk op de muur en worden klonten voorkomen.

Zorg ervoor dat de beschadiging is voorbereid voordat u begint te herstellen. Dit betekent dat u alle uitsteeksels en oneffenheden moet verwijderen en de muur moet reinigen. Voordat u het nieuwe pleister aanbrengt, zorg ervoor dat de gehele muur ontvet en stofvrij is.

Maak de muur strak en gelijkmatig door het pleister over de hele muur aan te brengen met een plakspaan. Neem kleine beetjes pleister en strijk het gelijkmatig af om oneffenheden te voorkomen. Ga met een afstrijkmes nogmaals door het pleister voor een gladde en strakke afwerking van de muur.

Belangrijk is om te controleren welke beschadiging het is en op wat voor muurBij serieuze schade is het voordat u de pleisterlaag aanbrengt soms essentieel om een voorstrijkmiddel te gebruikenDit leidt tot een optimale hechting van het pleister aan de muur

Zodra het pleister helemaal opdroogt, kunt u de muur naar eigen wens schuren. Dit hangt ook af van de hoeveelheid oneffenheden in de muur. Als u behang wilt aanbrengen is een lichtschuurbeurt voldoende, maar voor verf moet de muur volledig glad zijn.

Schakel een professional in voor het herstellen van uw stucwerk

Als u de voorkeur geeft aan professionele ondersteuning, kunt u de reparatie overlaten aan een ervaren stukadoor die het gewenste resultaat zal bereiken. Als u nog vragen heeft over stukadoors, reparaties of andere zaken, of als u een afspraak wilt maken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!Neem voor het inplannen van een afspraak of het verkrijgen van meer informatie contact op met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1429.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1429

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Onderhoud aan stucwerk
> Waarom stucen een goede keuze is en de voordelen ervan
> Energie efficientie door stucwerk toegelicht
> Tip 1 zorg voor een afspraak met de loodgieter voordat u begint met stucwerk