Energie efficientie door stucwerk toegelicht

Stucwerk is een bekende manier om de muren van een huis te behandelen. Hierdoor ontstaat een gelijkmatig en strak oppervlak, waardoor de muren ideaal zijn voor het aanbrengen van verf of behang. Maar stucwerk biedt niet alleen praktische en esthetische voordelen, het is ook bijzonder duurzaam!In dit artikel worden de voordelen van stucwerk nader toegelicht met betrekking tot isolatie en energiebesparing.

Voordeel stuc en isolatie Enschede

In de overwegingen voor duurzaamheid staat het verbeteren van de isolatie of de verwarming vaak centraal. Maar het is voordeliger om zowel de isolatie als het stucwerk gelijktijdig te laten plaatsen. Wanneer deze twee technieken samen worden gebruikt, profiteert u van de voordelen van de synergie tussen beide.

Dit betekent dat ze samen een hogere en betere mate van isolatie bereiken dan alleen, wat uiteraard een stuk duurzamer is. Het aanbrengen van stuc verhoogt de thermische massa van de muur, waardoor het een extra isolatielaag vormt. Op deze manier wordt voorkomen dat de kou de woning binnendringt en blijft deze buiten.

Daarnaast is het minder ingrijpend en vlotter dan andere duurzame opties. Stukadoors gaan vakkundig te werk en er is geen hak of breekwerk nodig om het stucwerk en de isolatie aan te brengen. Op deze manier kunt u de eerste stappen zetten naar verduurzaming, zonder dat dit ingrijpende gevolgen met zich meebrengt.

Uw ideale oplossing voor energiebesparing door stucwerk

Er bestaan specifieke typen stucwerk die geoptimaliseerd zijn voor isolatie. Als u van plan bent om stucwerk en isolatie gelijktijdig toe te passen, is het verstandig om eerst te achterhalen welk type stucwerk goed aansluit. U heeft meerdere opties tot uw beschikking, afhankelijk van uw voorkeuren en de stucplaats.

Wanneer u wilt stucen op de buitenmuur en tegelijkertijd isolatie wilt aanbrengen, is gevelisolatie stucwerk de meest geschikte optie. Deze vorm van stucwerk is bruikbaar op diverse ondergronden, van baksteen tot beton, en heeft als specifiek doel om de thermische massa van de buitenmuur te verbeteren voor een versterkte isolatie. Met dit stucwerk wordt de kou van buiten op een effectieve manier buitengehouden en dringt deze minder snel naar binnen door.

Mocht u op zoek zijn naar meer flexibiliteit bij uw stuc- en isolatiewerkzaamheden, dan biedt geëxpandeerd polystyreen, bekend als (EPS) stucwerk, een goede oplossing. EPS stucwerk bestaat uit een laagje EPS-schuim en een laag stucwerk. Het schuim wordt aan de muur bevestigd en bedekt met een laag stuc.

Dit samenspel zorgt voor een hoge isolatiewaarde en is dan ook zeer geliefd. Er bestaan verschillende keuzes voor het ontwerpen van deze stuc-isolatie structuur. Het is daarom uitstekend geschikt voor moeilijk gevormde muren en interieurs.

Een bewezen methode om uw huis te stucen en te isoleren is met kalk stucwerk. Dit specifieke stucwerk is geschikt voor zowel binnen- als buitenmuren. Het betreft een traditionele aanpak die al lange tijd wordt gehanteerd.

Door kalk wordt de thermische massa van de muur verhoogd, wat lijkt op gevelisolatie stucwerk. Kalk bezit van nature isolerende eigenschappen, waardoor dit gebeurt. Het esthetische aspect van kalk is een pluspunt, naast de isolerende werking.

Stucwerk voor geoptimaliseerde energie-efficiëntie

Het aanbrengen van stucwerk draagt flink bij aan de isolatie. Dat kan betekenen dat u minder geld kwijt bent aan energiekosten. We leggen uit hoe u uw energiekosten kunt verlagen.

Door isolatie stucwerk aan te brengen, verbetert u hoogstwaarschijnlijk de isolatie van uw woning en bespaart u al op energiekosten. Door het stucwerk wordt de thermische massa van de muur beïnvloed: het huis blijft koel in de zomer en behoudt de warmte in de winter. Hierdoor hoeft uw verwarmingssysteem minder vaak aan te slaan om uw woning op te warmen, waardoor u de investering in het isolatie stucwerk sneller terugverdient.

Wanneer u besluit om de gevel te laten stucen met isolatie, is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een subsidie. Gevelisolatie valt onder de ISDE-regeling, waardoor u een deel van de kosten vergoed kunt krijgen door de overheid. Als gevolg hiervan krijgt u een compensatie voor het verduurzamen van uw woning, met inbegrip van isolatie door stucwerk, waardoor u uiteindelijk meer geld overhoudt.

De juiste keuze voor stuc- en isolatieklussen met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Omdat het niet alleen gaat om het stucen van een muur, maar ook om isolatieprojecten, is vakkundigheid noodzakelijk. Onze ervaren stukadoors zijn bekwaam om u hiermee te ondersteunen. Vakmanschap en betrouwbaarheid zijn prioriteiten bij ons.

Bij het aanvragen van een subsidie is bekwaamheid essentieel. Voor al uw vragen, het verkrijgen van professioneel advies of het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1429. Neem contact met ons op voor verdere bijstand.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1429

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Onderhoud aan stucwerk
> Waarom stucen een goede keuze is en de voordelen ervan
> Tip 1 zorg voor een afspraak met de loodgieter voordat u begint met stucwerk
> Zo repareert u kleine beschadigingen aan uw stucwerk met vulmiddel